Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Σοκάρει η επιτυχία του τουρκόφιλου DEB! 24,97% στη Ξάνθη, 41,64% στη Ροδόπη και συνολικά 42.533 ψήφους


Κλίμα τρόμου, παγωμάρα, ανησυχία. Κανείς δεν περίμενε ούτε στη Θράκη ούτε στην Αθήνα ότι το κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, το τουρκόφιλο DEB, που έγινε γνωστό στο πανελλήνιο μέσα σε μία νύχτα (σ.σ.: παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις της «δημοκρατίας»), θα κόψει το νήμα των ευρωεκλογών όντας στην τρίτη θέση στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.
Τα ποσοστά που απέσπασε στην πρώτη απόπειρά του το DEB σοκάρουν. 24,97% στη Ξάνθη, 41,64% στην Ροδόπη, από όπου αντλεί την κινητήρια δύναμή του, και συνολικά 42.533 ψήφους συγκέντρωσε το τουρκόφιλο κόμμα.

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Γεώργιος Παπανικολάου 13/05/1883 - 19/2/1962

Ο Γεώργιος Παπανικολάου γεννήθηκε στις 13 Μαΐου του 1883 στην Κύμη Ευβοίας. Ήταν γιός του γιατρού και πολιτικού Νικολάου Παπανικολάου, που διετέλεσε δήμαρχος Κύμης και βουλευτής Ευβοίας. Πέρασε τα παιδικά του στην Κύμη, όπου και τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο και κατόπιν οι γονείς του τον έστειλαν στην Αθήνα για να τελειώσει τις εγκύκλιες σπουδές του.

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ζούμε σ’ ένα matrix…η ανατροπή είναι ζήτημα χρόνου - Συνέντευξη με τον Μάνο Δανέζη

Eπίκουρος καθηγητής Αστροφυσικής, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα στον Τύπο, εκατοντάδες επιστημονικές εργασίες, διαθέτει ένα πλούσιο συγγραφικό έργο βιβλίων Φυσικής, Αστροφυσικής Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Θετικών Επιστημών αλλά και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Τα τελευταία χρόνια οι ρηξικέλευθες απόψεις του γίνανε γνωστότερες από τις τηλεοπτικές σειρές «Το Σύμπαν που αγάπησα» και «Έτσι βλέπω τον κόσμο» στην ΕΤ3, όπου υπήρξε (μαζί με τον Δρ Ε. Θεοδοσίου) παρουσιαστής και επιστημονικός υπεύθυνος. Παρακολουθώντας τον, δεν ξέρω να σας πω αν είναι «ταπεινο-εκκεντρικός», «φευγάτος», ή και υπερ-ευφυής ως επιστήμονας αλλά σίγουρα βαδίζει στον δικό του ρυθμό, προσπαθώντας να μας αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο. Ο λόγος για τον Μάνο Δανέζη.

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Περιοδικά εκμαύλισης των νέων ή σχολικά βιβλία;

Πως σας φαίνεται ένα σχολικό βιβλίο που προτείνει Χάρυ Πότερ αντί για Οδ.Ελύτη; ένα σχολικό βιβλίο που καταργεί τον σεβασμό απέναντι στο δάσκαλο και διδάσκει την απειθαρχία; ένα σχολικό βιβλίο που εξισώνει τον Μέγα Αλέξανδρο με την κοκκινοσκουφίτσα; ένα σχολικό βιβλίο που ενσταλλάζει την ηττοπάθεια;( Η Ιταλία μας κύρηξε τον πόλεμο και εμείς κρυφτήκαμε στο υπόγειο) ένα σχολικό βιβλίο που απουσιάζουν οι ήρωες του 1821 (απλή αναφορά) αλλά και όλες οι μεγάλες προσωπικότητες του ελληνικού έθνους ανα τους αιώνες  που μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τον μαθητή, ένα σχολικό βιβλίο που λογοκρίνει τα λόγια του Γέρου του Μοριά; Ένα σχολικό βιβλίο που προάγει την παιδεραστία;