Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Η τελευταία στιγμή της Δημοκρατίας

Τον 2ο αιώνα π.Χ. η Ρωμαϊκή Republic αρχίζει και αναδεικνύεται ως η κυρίαρχη δύναμη της Μεσογείου. Το 165 π.Χ. οι Ρωμαίοι κατανικούν και καθυποτάσσουν τους Έλληνες της Μακεδονίας. Ύστερα από την νίκη της αυτή η Ρωμαϊκή Γερουσία στράφηκε εναντίον των λοιπών Ελλήνων που αρνήθηκαν να την υποστηρίξουν στον πόλεμο για την κατάληψη της Μακεδονίας, και συγκεκριμένα, εναντίον της Ρόδου.

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Mark Gee - Η τέχνη της νύχτας


Το μικρής διάρκειας φίλμ είναι ένας συνδυασμός εικόνων και time lapse video που τραβήχτηκαν απο την περιοχή του Wellington,.στο Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας.Η σχετικά χαμηλή φωτορύπανση το καθιστά ιδανικό μέρος για τον βραβευμένο αστροφωτογράφο Mark Gee (αστροφωτογράφος της χρονιάς για το 2013) που τράβηξε πάνω από 20.000 μεμονωμένες εικόνες για το time-lapse με την τελική επεξεργασία να αποτελείται μόνο από 3.000. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 25 ώρες βίντεο σε πραγματικό χρόνο εντός της ταινίας.

Απολαύστε..

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Εκτός νόμου ο κεμαλισμός

Μαυσωλείο του Χίτλερ, ευτυχώς, δεν υπάρχει. Θα ήταν μεγάλη προσβολή στην ανθρωπότητα να παρακολουθεί άπραγη την απόδοση τιμών σε έναν σφαγέα δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων, στον αρχιτέκτονα του Ολοκαυτώματος των Εβραίων και τον επινοητή μιας ιδεολογίας αίματος και παραφροσύνης. Σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες είναι εκτός νόμου η ευμενής αναφορά στο πρόσωπό του και η χρήση των συμβόλων του κόμματός του, το οποίο αιματοκύλισε τον κόσμο.

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ατέρμονα νικηφόρος Ελληνισμός

Το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη, υπό το φως της πανσελήνου.
 «Ο πρώτος θερμοδυναμικός νόμος αποτελεί μια έκφραση της αρχής διατήρησης της ενέργειας, δηλαδή του γεγονότος ότι σε ένα απομονωμένο σύστημα η ενέργεια ούτε καταστρέφεται ούτε δημιουργείται από του μηδενός, αλλά μετατρέπεται από τη μια μορφή σε μια άλλη».
Wikipedia, λήμμα «Πρώτος θερμοδυναμικός νόμος».

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Τέτοιες "επενδύσεις" χρειάζεται η Ελλάδα

Στόχος του πριν από δύο χρόνια, όταν έγινε διευθυντής, ήταν να δημιουργήσει ένα σχολείο με όραμα και ανοιχτό στην κοινωνία. Οι προσπάθειές του δείχνουν να έχουν αποτέλεσμα. Το σχολείο είναι περιζήτητο και πολλοί γονείς επιδιώκουν να στείλουν σε αυτό τα παιδιά τους, ενώ παράλληλα λειτουργεί ως κύτταρο ζωής για ολόκληρη τη γειτονιά. Ολα αυτά, διότι το σχολείο του ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Ελλάς - Έλληνες - Γραικοί

Για την υπεράσπιση μιας ιστορικής αλήθειας σχετικά με την ιστορία της Εθνικής Συνείδησης των Ελλήνων. Ἀραγε μας ονόμασαν οι άλλοι Έλληνες ή αυτοβαπτισθήκαμε εμείς με το όνομα Ἕλληνες;

Του Παναγιώτη Κ. Δαμάσκου
Δρ. Φιλοσοφίας -Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων
Α. Δ/νσης Δ.Ε. Αθήνας